Reportages

Gezinsfotografie Zwolle Foto Turmel

Reportages

Ik maak pure, echte reportages met gebruik van het natuurlijke licht. Geen afgesloten studio met flitsers, maar lekker naar buiten! Overdreven poseren is niet mijn ding, dus ik laat jullie zelf de houdingen kiezen die jullie fijn vinden. Wel zal ik hier en daar subtiele aanwijzingen geven om op die manier het mooiste plaatje te krijgen. Ik maak waar nodig ook gebruik van de Beloved/Moment Design technieken, wat mij helpt nog meer de pure, oprechte emoties te vangen.

Ik focus me in mijn fotografie op de gezinsreportages, waarin het kind centraal staat, met als niche de draagreportages. Het werken met kinderen vind ik heerlijk en als ik een gezin met (jonge) kinderen fotografeer krijg ik daar zelf ook enorm veel energie van. De rijkdom die een kind met zich meebrengt is geweldig. Ze zijn op die leeftijd nog heel vrij en onbevangen en nemen je graag mee in hun belevingswereld. Het vertrouwen wat ik krijg is voor mij heel waardevol en dat geeft mij de kans het karakter weer te geven van de kinderen voor mijn lens.

Ik zoek in al mijn reportages naar verbinding. Die tussen mij en jou, maar ook tussen jullie onderling. De band tussen ouder en kind, tussen kinderen onderling. Ik ga met je in gesprek, laat kinderen spelen en leg vast wat ik zie en voel. Die verbinding is voor al mijn werk het overkoepelende aspect, daarom maak ik ook zwangerschapsreportages - de start van de band tussen moeder en kind - en fotografeer ik huwelijken - het vieren van de band tussen twee mensen.

Mijn werkwijze

Geïnteresseerd in een fotoreportage bij mij, maar wil je graag weten hoe dat in zijn werk gaat? Hieronder leg ik in het kort uit wat mijn werkwijze is. Zijn er na het lezen van het onderstaande toch nog vragen, stel ze gerust!

Voorgesprek

Na ontvangst van jullie boeking, zal ik per e-mail of telefonisch contact opnemen voor een voorgesprek om de reportage en jullie wensen te bespreken - tenzij jullie bij boeking of vóór boeking dit al uitgebreid hebben doorgegeven, dan is een voorgesprek niet van toepassing.  Ik fotografeer uitsluitend op locatie, dus zullen we in overleg een mooie plek voor de fotoreportage uit kiezen. Ik ga het liefste met jullie naar buiten de natuur in, maar een ruime en lichte binnenlocatie is ook zeker van harte welkom.  Ook zal ik indien nodig kledingadvies geven, wat past bij de gekozen locatie.

Tijdens het voorgesprek zullen jullie wensen voorop staan, zodat ik duidelijk krijg wat jullie van mij verwachten. Ik geef uitleg over mijn pakketten en mocht het nodig zijn ook over de diverse producten die ik kan leveren. Ik zet me in om binnen mijn eigen stijl een fotoreportage neer te zetten die volledig bij jullie past.

Op locatie

Het voordeel voor mij van op locatie werken is dat ik met veel verschillende locaties te maken krijg en daardoor is geen één fotoreportage bij mij hetzelfde. Ik maak gebruik van het natuurlijke licht en door de omgeving te gebruiken kan ik dat naar mijn hand zetten. Mijn favoriete momenten op de dag zijn het uur net na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang, omdat je dan prachtig licht hebt: het golden hour. Maar ook op een dag met bewolking weet ik hoe ik het aanwezige licht naar mijn hand kan zetten, zodat ik de mooiste foto's van jou en je gezin kan maken.

Nog een voordeel van werken op locatie is dat de sfeer ongedwongen is. Ik heb een tijdje met een eigen fotostudio gewerkt en ik kwam erachter dat met name kinderen dat helemaal niet zo leuk vonden. Omringd door vier muren, grote lampen op je gericht en je mag niet (of weinig) bewegen. Buiten in de natuur reageren kinderen totaal het tegenovergestelde: ze voelen zich vrij en zijn zich niet zo bewust dat ik hen op de foto zet. Hier kan ik hun echte persoonlijkheid terug zien en deze vastleggen.

Tijdens de reportage zelf werk ik voornamelijk 'in het moment'. Ik observeer vanaf een afstandje en registreer met mijn camera wat ik zie, al dan niet met kleine aanwijzingen van mijn kant. Ik streef er naar om met mijn reportages voor elkaar te krijgen dat iedereen zegt: "Ja, zo is hij of zij echt!" Dit is zelfs met de allerkleinsten mogelijk. Voor elke reportage neem ik ruim de tijd, omdat nu eenmaal niet iedereen direct aan mij gewend is. Zeker bij kinderen in de peuterleeftijd heeft het soms wat tijd nodig om het vertrouwen te winnen. Ik zal de nadruk dan niet leggen op het maken van foto's, maar ga samen met het kind iets ondernemen om al spelenderwijs aan elkaar gewend te raken waarna ik vaak wél de foto's kan maken die ik graag wil leveren.

Na de reportage

Na de reportage duurt het zo'n drie weken voordat ik jullie een online galerij laat zien met daarin de 15 tot 20 beste foto's uit de reportage. Hieruit kun jij de foto's kiezen die je graag hebben wilt en via de galerij of e-mail aan mij doorgeven. Afhankelijk van de inhoud van je bestelling duurt het een paar weken voordat je de producten in huis hebt.

Zijn er nog vragen of willen jullie meer informatie? Stuur me gerust een berichtje!