Newborn

Newbornfotografie-Foto-Turmel-Zwolle

NIEUW! Met ingang van medio 2018 zijn ook Day in the life newbornreportages te boeken! Hierbij leg ik de dagelijkse gang van zaken vast, gewoon zoals het is. Meer weten? Neem contact op via het contactformulier.

 

Newborn

Newborn, het is de eerste periode uit het leven van je kindje. Een prachtige tijd, maar ook een periode die zomaar voorbij is. Ik leg die tijd met liefde en passie voor je vast. Ik maak mijn newbornreportages met gebruik van het natuurlijke licht. Ik kom met mijn spullen bij jou thuis; een fijne en vertrouwde omgeving voor zowel jou als ouder als jouw baby. Mijn stijl in de newbornfotografie is ongedwongen geposeerd: ik positioneer de baby op mijn beanbag, maar  volg hierbij de signalen van de baby. Als hij of zij aangeeft het niet prettig te vinden om bijvoorbeeld op de buik te liggen, dan zal ik die poses achterwege laten. Ik fotografeer het kindje in voor hem of haar fijne posities, zodat ik een mooie serie foto's oplever van een tevreden, ontspannen kindje. Ik maak gebruik van zachte, fijne stoffen in rustige kleuren; aangepast aan jouw wensen.

Met oog voor details zal ik ook de donshaartjes op de schouders en de tien kleine teentjes niet vergeten. Het kleine mondje, het mini-neusje en de kruintjes in het haar. Allemaal enorm bijzonder en uniek voor die eerste tijd van het leven van jouw kindje. Omdat ik in mijn fotografie streef naar verbinding, zijn de foto's van de newborn met papa en mama (en de eventuele oudere broers/zussen) even zo belangrijk. Dit zal een meer lifestyle-achtig karakter krijgen, waarbij ik vooral let op de connectie tussen de mensen, dan dat het perfect strak gestyled is waarin jij jezelf later niet meer herkent. Kleine rommeltjes op de tafel of een borstvoedingsvlek in de kleding van mama maken deze gezinsfoto's echt en later in je leven een waardevol document.

Mijn werkwijze

Geïnteresseerd in een newbornreportage bij mij, maar wil je graag weten hoe dat in zijn werk gaat? Hieronder leg ik in het kort uit wat mijn werkwijze is. Zijn er na het lezen van het onderstaande toch nog vragen, stel ze gerust!

Voorgesprek

Het is belangrijk dat je al tijdens je zwangerschap contact met mij opneemt, zodat ik na de geboorte van jullie kindje ook de garantie kan geven dat ik de newbornreportage kan komen maken. Bij voorkeur rond de 30e week van de zwangerschap en eventueel kunnen we de newbornreportage dan ook nog combineren met een mooie zwangerschapssessie.

Na ontvangst van jullie boeking, zal ik per e-mail of telefonisch contact opnemen voor een voorgesprek om de reportage en jullie wensen te bespreken. Ik fotografeer uitsluitend op locatie, bij jullie thuis, dus zullen we al tijdens het voorgesprek bespreken waar in huis ik de reportage zal gaan maken. Meestal is dit de woonkamer, maar een mooie lichte slaapkamer kan natuurlijk ook.

Tijdens het voorgesprek zullen jullie wensen voorop staan, zodat ik duidelijk krijg wat jullie van mij verwachten. Ik geef uitleg over mijn werkwijze en mocht het nodig zijn ook over de diverse producten die ik kan leveren. Ik zet me in om binnen mijn eigen stijl een fotoreportage neer te zetten die volledig bij jullie past.

De reportage

Nadat ik een berichtje heb gekregen dat jullie zoon of dochter is geboren, maken we een afspraak voor de reportage. Ik zal dan per e-mail de laatste informatie toesturen in de vorm van een informatiebrief.

Tijdens de reportage zelf werk ik voornamelijk op mijn beanbag en volg ik daarbij de signalen die de baby afgeeft. Ik start met het inwrappen van de baby, want gebleken is dat kindjes hier heerlijk rustig van worden. Is het kindje wakker, dan maak ik een serie foto's met de oogjes open. Vaak valt het kindje daarna nog in slaap, zodat ik ook daarvan mooie foto's kan maken. Tussendoor wissel ik van poses en (achtergrond)kleuren, zodat ook daarin een mooie variatie ontstaat. Ik eindig met een serie foto's van de baby in een prop, zoals een mooie schaal. Afhankelijk van het wel of niet aanwezig zijn van oudere broers/zussen start of eindig ik met de gezinsfoto's.

Na de reportage

Op de dag van de sessie stuur ik via e-mail (of bij toestemming via mijn Facebookpagina) een preview van één tot drie foto's. Het duurt in totaal zo'n drie weken na de reportage voordat ik jullie een online galerij laat zien met daarin de 15 tot 20 beste foto's uit de reportage. Hieruit kun jij de foto's kiezen die je graag hebben wilt en via de galerij of e-mail aan mij doorgeven. Afhankelijk van de inhoud van je bestelling duurt het een paar weken voordat je de producten in huis hebt.

Zijn er nog vragen of willen jullie meer informatie? Stuur me gerust een berichtje!